Wandkastsysteem - particuliere opdracht

Wandkastsysteem - particuliere opdracht

 

Bij dit wandkastsysteem ben ik uitgegaan van het idee dat de voorwerpen in de kast op een strakke-, luchtige manier " ingeframed " zouden worden.

 

De kast mocht een op zichzelf staand object worden maar moest bij voorkeur wel aansluiting vinden bij de jaren 50 stijl van de rest van het interieur.

 

Om dit te bereiken heb ik het buitenframe nadrukkelijk in beeld gehouden. De ronde hoeken van  het frame en de planken vormen het zachte tegenwicht ten opzichte van het industriële karakter van het blanke staal.

 

Daarnaast was er de wens dat de indeling van de kast aangepast zou kunnen worden aan wat er in de kast geplaatst zou worden: dat moest kunnen variëren van boekenstapel tot hoge vaas.

Om hieraan tegemoet te komen is voorzien in twee verschillende lengtes draagbeugels en twee verschillende diepten schap-planken in twee verschillende lengtes.

 

De draagbeugels kunnen met stalen pinnetjes eenvoudig  op de drie middenstaanders bevestigd worden. Deze zijn op zeven verschillende hoogtes  voorzien van aanhaak gaatjes.

 

Zodoende ontstaat  op eenvoudige wijze  een enorme variatie aan indelingsmogelijkheden.

Binnen 5 minuten is de hele kast indeling te veranderen,  en dat zonder dat er Zweedse handleiding voor nodig is.