DE SMELTKROES - Flyer- & Visitekaart houders

Flyer- & Visitekaart houders voor DE SMELTKROES 

 

"De Smeltkroes" is een bedrijfsverzamelgebouw in de oude Honigfabriek in Nijmegen, waar meer dan 100 ondernemers actief zijn in een diversiteit aan werkruimtes, en op zeer uiteenlopend vlak.

Veel van hen hebben de behoefte flyers, folders, en visitekaartjes aan het bezoekend publiek ter beschikking te stellen.

 

Om aan deze behoeft tegemoet te komen en tegelijkertijd te zorgen voor meer eenduidigheid in vorm en presentatie kwam De Smeltkroes bij ons met de vraag of we daar iets voor konden ontwerpen.

Wensen: eenduidige vorm, bruikbaar voor  1 tot 4 bedrijven, geschikt voor diverse flyer-en visitekaart formaten en qua sfeer passend

bij de verschillende locaties waar ze zouden moeten komen te hangen.

 

We zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben een aantal prototypes gemaakt, uiteindelijk viel de keuze op werd dit ontwerp.

Bewust hebben we gekozen voor eenvoud in vorm en materiaal ; de houders zijn opgebouwd uit twee plexiglas plaatjes en twee plaatjes OSB

die aan elkaar verbonden zijn dmv slechts een tweetal schroeven.

Het OSB dat we gebruikt hebben komt in een groot deel van de smeltkroes terug als bouwmateriaal voor de wanden van de units.

Het plexiglas zorgt ervoor dat de Flyers en kaartjes goed tot hun recht komen en  draagt het logo van de Smeltkroes, subtiel ingegraveerd.

 

Tot maximaal 4 houders kunnen eenvoudig worden geplaatst op de verticale stalen staf, hierdoor is het aantal houders gemakkelijk aan te passen aan het aantal gebruikers van een betreffende bedrijfsruimte. 

Afhankelijk van de lokatie wordt de staf  bevestigd in de kozijnen of in stafhouder-blokjes , wederom van osb gemaakt.

 

 

Het plexiglas is laser-gesneden en -gegraveerd door FAB-LAB Nijmegen.

In totaal hebben we 150 houders geleverd en gemonteerd in de Smeltkroes.

Een toffe opdracht en meteen ook een leuk "vistitekaartje" door/voor StijlvoorOver.